office@femeia21.ro   021-412 01 86

Curs Bucatar

 Home / Cursuri

Curs Bucatar   cod N.C. 5122.2.1.

Durata: 720 ore (240 teorie+ 480 practica)
Nivelul de calificare : nivel 2

Descrierea calificarii:
Realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit.
Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza împartirea lor în portii. Bucatarul utilizeaza în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele în preparate culinare.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Competenţe fundamentale:
- Comunicarea la locul de muncă;
- Desfăşurarea muncii în echipă;
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
- Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei;
- Prevenirea poluării mediului;
- Întocmirea documentelor specifice.

Competenţe specifice:

- Pregătirea antreurilor calde şi reci;
- Pregătirea fripturilor;
- Pregătirea gustărilor calde şi reci;
- Pregătirea mâncărurilor din carne;
- Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase;
- Pregătirea preparatelor lichide;
- Prepararea dulciurilor (deserturilor);
- Prepararea fondurilor glace;
- Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
- Realizarea acţiunilor de supervizare şi control;
- Realizarea aluaturilor de bază;
- Realizarea salatelor;
- Realizarea sosurilor.